Erős kombináció: porbevonat tüzihorganyzott acél felületen

A tüzihorganyzás különösen eredményes korrózió-védelem acél szerkezeti elemeken. Ez a kombináció utólagos porbevonat felvitellel a felületkialakítás számtalan új lehetőségét nyitja meg  és nagy mértékben fokozza a korróziós károk elleni védelmet.

A cink réteg és a porbevonat kölcsönösen védik egymást. A legfelső lakkréteg pedig tökéletesen megakadályozza, hogy vegyi vagy atmoszférikus környezeti hatások eljussanak a cink réteghez. Ha a porbevonat nagyon agressziv mechanikai igénybevétel következtében mégis megsérülne, a horganyzás még a különösen nagy terhelésnek is ellenáll.

Az egész több mint a részek összessége

A fémszerkezeteken gyakorlatilag nem keletkezik alá-rozsdásodás, mivel a kívülről jövő káros hatások nem is tudnak áthatolni az acélrétegig.

A tüzihorganyzás és a porbevonat kettős rendszere biztosítja a leghosszabb ideig tartó védelmet a korrózióval szemben. Így együtt a horganyzás és a bevonat lényegesen jobban védik a fémet, mint egyetlen komponens mindenkori egyedi védőtulajdonságainak összessége.

Kiválóan alkalmas pl. kerékpár állványokhoz városi környezetben, amint a képen is látható. Ez a felületi technika tartósan megőrzi a design külső adottságait és

  • véd az UV sugárzástól
  • véd az útszóró só és a felverődő kavicsok roncsoló hatása ellen
  • védelmet biztosít ütések és vandalizmus következményei ellen

Különös figyelmet kell fordítani a kigázosodásra

A felületnemesítés ezen módjának van azonban egy neuralgikus pontja: a nedves lakkozással ellentétben a porbevonathoz viszonylag magas tapadási hőmérsékletre van szükség, ami különösen a cinkbevonaton lakk-hibákat idézhet elő. Ennek oka az üreges részekben gazdag cink-alapréteg thermikus gázképződésében keresendő, különösen, ha a cinkréteg viszonylag vastag.

Optikailag ez hólyagok, tűszúrás-szerű képződmények, bemélyedések vagy felpattogzások formájában jelenik meg. Mindez nem csupán esztétikai problémát jelent, de károsan befolyásolja a kívánt korrózióvédelmet is.

Következetes minőségellenőrzés

A lakkrétegen előforduló ilyen hibák ellen csak egy ellenszer létezik: a következetes minőség-ellenőrzés!

  • megállapítjuk és rögzítjük a cinkbevonat rétegvastagságát az áru beérkezésekor
  • nagyon nagy cinkréteg vastagság esetén a megrendelővel való egyeztetés után teszt-bevonatot készítünk
  • ha a teszt során kigázosodás fordulna elő, megbeszéljük a megrendelővel a különböző megoldási lehetőségeket

Reisinger Kft. minőség dupla csomagban: sokéves tapasztalat és átfogó tanácsadás a munkafolyamat teljes ideje alatt.


Innováció. Dinamizmus. Teljesítmény.

Már 60 éve a fém alkatrész festés specialistája.

2006 óta Magyarországon is tevékenykedik.

Szakszerü ismereteket a legkorszerübb technológiát, minöséget és a rugalmas szolgáltatást öszzefogva komplett szolgáltatást nyújtunk partnereinknek a gépjarmü, agrár, elektro és épíöiparban.

Reisinger Kft ISO 9001

Kapcsolat

Magyar és német nyelven szivessen állunk partnereink rendelkezésére

Kerstin Schriffert

2367 Ùjhartyán
Külterület Ipari Park 088/18
Telefon 06-29-572-010
Telefax 06-29-572-012
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.