Egy egyedi termék antikolt bronz színben

pulverbeschichtung-reisingerEz a csodálatos, kézzel készített rozmaring ág 3,5 x 1 m méretben az újonnan nyitott élelmiszer üzletet díszíti Újhartyánban.

A színek a fény megtestesítői

Az antikolt bronz színben készült porbevonat visszaveri a kecsesen lengedező rozmaring levelekre eső napfényt és a nap állásától függően finoman izzó színekben játszó fényjátékot hoz létre.

A fémes effektek úgy keletkeznek, hogy a pigment részecskék által alkotott kristályrács szétszórja a ráeső fényt. A különleges csillogás pedig a porpigmentek erőteljes fénytörésű fényvisszaverő hatásának köszönhető.

Ez a hatás még fokozható, ha pikkelyes vagy lapka formájú fémrészecskéket tartalmazó csillogó pigmenteket keverünk a bevonathoz.

A porlakkot gazdagíthatjuk továbbá korrózió védő pigmentekkel, de a korrózió elleni védelem legmagasabb fokát a fémnek a porbevonat felvitelét megelőző előkezelésével lehet elérni.

Korrózió elleni védelem

Az oxidativ stressz a szépség legnagyobb ellensége. A fémek rozsdásodnak oxigén hatására és különböző vasoxidokat képeznek.

A korrózió kialakulásának sebességét nagy mértékben befolyásolják a levegőben levő szennyezőanyagok és a nedvesség hatásának időtartama. A belső térben vagy külső helyszínen uralkodó környezeti körülményektől függően kell meghatározni a szükséges korrózióvédelem mértékét. A megadott eltarthatóság ill. a rendszeres karbantartások közötti időintervallum is fontos szerepet játszik.

A porbevonat nagyfokú korrózióvédelmet biztosít és rendkívül ellenálló  környezeti fényhatásokkal szemben.

Keressenek meg bennünket. Szívesen adunk tanácsot.